:

Werking bankschroef?

Noortje van Dongen
Noortje van Dongen
2025-07-10 17:30:14
Count answers : 0
0
Met een soepele draaihendel beweeg je de schuifbare bek richting de vaste bek. Zo kun je het te bewerken onderdeel stevig vastzetten. De klemmen zijn uitgerust met een gekartelde plaat die zorgt voor meer grip. Elke bankschroef van Datona.nl is heel eenvoudig aan een werkblad of een werkbank te monteren. In de voet van de bankschroef zijn standaard 3 tot 4 gaten aangebracht waarin je de bevestigingsbouten plaatst. Hiermee veranker je de bankschroef stevig aan het werkblad. De beste plek voor een bankschroef is langs de rand of op de hoek van het blad. Zo steekt de buitenste bek iets naar buiten en heb je genoeg armslag bij het bewerken van je werkstuk. Het vlakke oppervlak achter de klem kun je gebruiken als aambeeld. Aan de onderzijde is een hendel aangebracht, zodat de bankschroef 360 graden draaibaar is. Op die manier kun je zonder problemen overal bij om je werkstuk of onderdeel aan alle kanten op maat te maken. Het aambeeld is geschikt voor het kleinere hamerwerk.
Michelle Vermeulen
Michelle Vermeulen
2025-07-10 17:04:33
Count answers : 0
0
Een bankschroef is een stevig stuk gereedschap waarmee je materialen stevig vastzet tijdens bewerken, zagen, vijlen of boren. Ze zijn robuust, betrouwbaar en vaak draaibaar voor meer flexibiliteit op de werkplek. Verkrijgbaar in diverse formaten voor elk type klus, gemaakt van duurzaam gietijzer of staal, en hebben een stevige grip dankzij geharde bekken en draaibare voet. Of je nu metaal bewerkt of hout klemt voor montage, met een professionele bankschroef werk je sneller, veiliger en nauwkeuriger.
Sepp van der Brink
Sepp van der Brink
2025-07-10 16:04:43
Count answers : 0
0
Een bankschroef is een hulpmiddel / gereedschap dat een klemmende werking heeft om werkstukken in vast te zetten. Bankschroeven hebben twee parallelle kaken, een vaste en de andere is beweegbaar, en kan in en uit geschroefd worden door een schroef(draad) en hendel. De bankschroef kan aan de werkbank zelf zijn gemaakt, of wordt er opgezet en vastgezet met bouten en moeren. Bij de metalen bakschroef kunnen delen van de kaken na slijtage vervangen worden. Omdat er schroefgaten zitten, kun je bij houten werkstukken er het best twee extra latjes tussen het werkstuk en de kaken voegen om beschadiging van het werkstuk te voorkomen.
Merle van de Greef
Merle van de Greef
2025-07-10 14:49:14
Count answers : 0
0
Klemmen van ruwe delen, vlam- en zaagsneden door geharde en verwisselbare klemelementen in het werkstuk te steken. De steunkaken maken het mogelijk om ruwe onderdelen gemaakt van de meest uiteenlopende materialen en complexe geometrieën op een veilige en kostenbesparende manier te klemmen. Vergrote krachtslag voor het betrouwbaar spannen van onbewerkte stukken. Verloren klemmarge 8 mm met Pull-down klemming, 3 mm bij grijpklemmen. Opspannen met een momentsleutel (max. 30 Nm) - maakt het mogelijk om boven de tafel te werken, zelfs met een ongunstige klemopstelling op het gereedschap.
Pieter van der Laan
Pieter van der Laan
2025-07-10 13:50:11
Count answers : 0
0
Een professionele bankschroef is gemaakt van hoogwaardig staal dat bestand is tegen hoge temperaturen, druk en slijtage. Het bestaat uit twee hoofdonderdelen: de vaste bek en de beweegbare bek. Door de spindel aan te draaien, kunnen werkstukken stevig worden vastgeklemd tussen de bekken, waardoor precisie bewerkingen mogelijk worden. Een bankschroef biedt je de nodige ondersteuning en controle om je werkstukken te boren, zagen, vijlen, lassen of buigen. Bovendien voorkom je met een bankschroef dat je werkstuk gaat schuiven of trillen, waardoor je het risico op ongelukken of fouten vermindert. Zorg ervoor dat je de bankschroef stevig op je werkbank monteert, zodat hij niet kan verschuiven of losraken tijdens het gebruik. Kies de juiste bankschroef voor je klus. Afhankelijk van het materiaal, de grootte en de vorm van je werkstuk, heb je een bankschroef nodig met een bepaalde spanwijdte, bekbreedte en bekdiepte. Gebruik beschermende klemplaten of bekken om je werkstuk te beschermen tegen beschadiging of vervorming. Stel de klemkracht van de bankschroef af op je werkstuk. Draai de spindel van de bankschroef aan tot je een lichte weerstand voelt en controleer of je werkstuk goed vastzit. Draai de spindel niet te strak aan, want dat kan je werkstuk beschadigen of de bankschroef overbelasten. Draai de basis van de bankschroef om je werkstuk in de gewenste hoek te zetten. Sommige bankschroeven hebben een vergrendelingsmechanisme om de basis vast te zetten, zodat je werkstuk niet kan verschuiven of draaien. Voer je bewerking uit op je werkstuk met het juiste gereedschap. Houd hierbij rekening met de veiligheidsvoorschriften en draag indien nodig een veiligheidsbril, handschoenen en gehoorbescherming.